AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Objavljen natječaj za organizacije civilnog društva (udruge, ustanove...)

Objavljen natječaj za organizacije civilnog društva (udruge, ustanove...)

 

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je dana 3. kolovoza 2018. godine otvoreni (trajni) Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Kninu, Petrinji i Vukovaru”.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodi u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.“, Prioritetne osi 2 –Socijalno uključivanje , Investicijskog prioriteta 9i Aktivna uključenost, uključujući s ciljem promicanja jednakih mogućnosti te aktivnog sudjelovanja i poboljšanja zapošljivosti , Specifičnog cilja 9.i.2. Jačanje aktivnog uključivanja kroz implementaciju integriranih puteva prema regeneraciji 5 nerazvijenih pilot područja, a usmjeren je na poboljšanje socio – ekonomskih i životnih uvjeta u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Aktivnosti koje će biti financirane u okviru predmetnog poziva na dostavu Ponuda provodit će se s ciljem unaprjeđenja socijalnih usluga i sadržaja za starije osobe, osobe s invaliditetom te djecu i mlade do 29 godina starosti, povećanja zapošljivosti kao i mogućnosti za zapošljavanje nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene te razvoja i unaprjeđenja kulturnih i umjetničkih usluga za sve stanovnike na području gradova: Knina, Belog Manastira i općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri: udruga/strana udruga, vjerska zajednica, ustanova, zaklada, jedinica lokalne/ područne (regionalne) samouprave Šibensko –kninske, Osječko – baranjske, Zadarske, Sisačko – moslavačke i Vukovarsko – srijemske županije, međunarodna organizacija, vijeće nacionalnih manjina, koordinacija i drugi oblik udruživanja nacionalnih manjina koji se osnivaju sukladno međunarodnim ugovorima (prema članku 3. Zakona o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina).

Ciljane skupine Poziva:
Prijavitelj mora osigurati da svi sudionici u projektnim aktivnostima imaju prijavljeno prebivalište/boravište na području grada za koji se podnosi projektna prijava te u kojemu se provode projektne aktivnosti.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 76.362.095,00 HRK te je podijeljen po gradovima (5 grupa alokacija) u kojima će se provoditi projektne aktivnosti. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova (15.000.000 kn) , od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (12.750.000 kn) , dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % (2.250.000) osigurati Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Najniža vrijednost potpore po pojedinom projektnom prijedlogu iznosi 500.000,00 kn, a najviša vrijednost potpore 1.500.000,00 kn) .

Natječajna dokumentacija

Natječaj:

Više informacija na:

https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/razvoj-i-provedba-programa-za-socijalnu-koheziju-i-povecanje-zaposlenosti-u-gradovimakninu-belom-manastiru-i-opcini-darda-benkovcu-petrinji-i-vukovaru/

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA