AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

ODRŽANA DRUGA KONFERENCIJA ZA JAVNOST O PROVEDBI INTERVENCIJSKOG PLANA

ODRŽANA DRUGA KONFERENCIJA ZA JAVNOST O PROVEDBI INTERVENCIJSKOG PLANA

U srijedu 12. prosinca 2018. godine u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održana je druga konferencija za javnost o provedbi Intervencijskoga plana Grada Benkovca.

Konferenciju je prigodnim govorom otvorio gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, koji je naglasio važnost ovog projekta za razvoj Grada Benkovca u smislu unaprjeđenja infrastrukture i programa koji će privući posjetitelje, potaknuti gospodarski razvoj, zadržati stanovnike, te poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Vizija Intervencijskog plana Grada Benkovca je „Grad Benkovac ugodan za življenje, poduzetnicima prilika za ulaganje, a turistima privlačan za posjećivanje“

Ukupna vrijednost projekata unutar Intervencijskoga plana iznosi 25 milijuna eura. 
Nositelji projekata su Grad Benkovac (10) , Vodovod i odvodnja Benkovac (1) i Zavičajni muzej Benkovac(1). 

Projekti iz Intervencijskoga plana Grada Benkovca sufinancirani su sredstvima  Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Projekt se provodi i financira u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Intervencijski plan provodi Jedinica  za Interrvencijski plan, čija je voditeljica zamjenica gradonačelnika Paulina Kulaš. Članica Jedinice za Intervencijski plan, asistentica na provedbi IP-a Josipa Rubelj je informirala prisutne o aktivnostima na provedbi IP-a, u kojim fazama se prijavljeni projekti nalaze sada, koje aktivnosti su odrađene,  te koje aktivnosti slijede u daljnjoj provedbi do 2023. godine.

Do sada su u sklopu poziva „Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima“ završena 4 projekta: Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre, Vodovodne mreže u službi razvoja, Dom kulture Benkovac i Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta.

Od navedenih projekta projekt Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre je prijavljen na slijedeću fazu: Provedba Intervencijskoga plana grada Benkovca. Za ostale projekte prijava za slijedeću fazu se očekuje kroz 2019. godinu.

U sklopu Intervencijskoga plana izgrađeno je 14 novih dječjih igrališta.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA