AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca

U utorak 9. travnja 2019. godine održana je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca.

Na početku sjednice predsjednik Gradskog vijeća Boris Erceg izvijestio je vijećnike o inicijativi za odricanjem dijela vijećničke naknade u iznosu od 200,00 kuna po održanoj sjednici do kraja mandata ovog saziva Gradskog vijeća u korist obitelji pok. Željka Katuše.

Vijećnik Branko Kutija (HDZ) predložio je da se vrate mjesečne naknade za vijećnike kako bi se uz navedenu izjavu na još kvalitetniji način pomoglo obitelji Katuša.

Na aktualnom satu postavljeno je rekordna 24 vijećnička pitanja upućenih gradonačelniku i njegovim suradnicima kako iz redova vladajućih tako i oporbenih vijećnika.

Vijećnika Branka Arbanasa (HDZ) zanimalo je što će potpisivanje ugovora o izgradnji CGO-a u Biljanima Donjim značiti za Benkovac i njegovo šire područje kao i koji će se projekti iz Intervencijskog plana početi graditi do kraja ove godine.

Gradonačelnik Tomislav Bulić mu je odgovorio kako se radi o strateškom projektu Zadarske županije i dijela Ličko-senjske te da će Grad Benkovac temeljem sklopljenog ugovora imati pravo odlučivanja, donošenje odluka, zapošljavanje i ostale benefite koje će donijeti izgradnja CGO-a.

Paulina Kulaš, zamjenica gradonačelnika navela je projekte iz Intervencijskog plana koji će krenuti u realizaciju ove godine, a riječ je o uređenju stare gradske jezgre, Domu kulture, projektu nerazvrstanih cesta, Vodovodu Nadin faza 2 i Podgrađe te projektu Zavičajnog muzeja. Kazala je kako će za iduću sjednicu svim vijećnicima pripremiti kratko izvješće o svim projektima iz IP-a po fazama provođenja.

Vijećnicu Mariju Orlović (HDZ) zanimalo je u kojoj je fazi Reciklažno dvorište i koje će se aktivnosti poduzeti po pitanju ovogodišnje protupožarne sezone.

Gradonačelnik Bulić odgovorio je kako je Reciklažno dvorište dovršeno i da bi uskoro trebalo započeti s radom. Što se tiče protupožarne sezone, najavio je nabavku protupožarne cisterne.

Vijećnik Nikola Šegota (HDZ) upitao je tko je i što je točno dogovorio za obnovu mjesnog bunara 'Drvenjak' u Vukšiću.

Gradonačelnik Tomislav Bulić kazao je kako je održan sastanak s predstavnicima Mjesnog odbora Vukšić i da je sa svojim suradnicima bio u Vukšiću ali da nije upoznat s informacijom da mještani ne žele materijal za sanaciju bunara. Kazao je kako je dogovoreno da se nađe kvalitetno rješenje koje bi zadovoljilo potrebe stanovnika dok se ne riješi vodovodizacija Vukšića.

Vijećnika Jovana Bojanića (DSS) zanimalo je asfaltiranje prilaznih puteva u Tinju rekavši kako su neki putevi do kuća povratnika Srba ostali neasfaltirani pa ga je zanimalo da li je riječ o kakvoj selekciji.

Gradonačelnik Bulić je kazao je kako se ne radi o nikakvoj selekciji te da je sve rađeno u dogovoru s mještanima.

Vijećnik Bojanić također je upozorio na problematiku lutajuće stoke koja uznemirava stanovnike naselja Bjeline, zaseoka Gračak, koja uništava suhozide i nasade te danonoćno pravi budu u blizini kuća.

Vijećnicu Sanju Pericu (Nezavisna lista Frane Tokića) zanimalo je što je s radovima na sanaciji krovišta Dječjeg vrtića Bubamara i da li se planira omogućiti nova grupa jasličkog uzrasta od jeseni.

Gradonačelnik Bulić kazao je kako izvođač radova nije radio po dogovoru i da će s njime raskinuti ugovor. Što se tiče upisa u vrtić, kazao je kako je u planu nova jaslička grupa od jeseni te se ujedno smanjuje dobra granica od 12 mjeseci djetetova života za upis u vrtić.

Vijećnik Jure Prgomet (Nezavisna lista Frane Tokića) ponovno je upozorio na nekonstituiranje vijeća za Mjesni odbor Benkovačko Selo. Također je upitao da li je u planu sanacija južnog dijela ulice u naselju Kukalj i uređenje dječjeg igrališta.

Gradonačelnik Bulić je kazao kako vodi računa o Benkovačkom selu i svim ostalim naseljima Grada Benkovca te kako će ponovno pokušati sazvati mjesni odbor.

Za sanaciju ulice u naselju Kukalj kazao je kako nije trenutno u planu za sanaciju ali da će dječje igralište osigurati mrežama i ostalom pripadajućom opremom.

Vijećnika Prgometa također je zanimalo zašto je Grad Benkovac promijenio poslovnu banku iz OTP u HPB  te kako HPB nema svoju poslovnicu u Benkovcu.

Gradonačelnik Bulić je kazao kako je ta odluka u ingerenciji gradonačelnika i da je kao takva u interesu građana Grada Benkovca jer u budućnosti postoji namjera da se otvori njena poslovnica u Benkovcu uz mogućnost zapošljavanja djelatnika s područja Benkovca.

Vijećnik Josip Kamber (Nezavisna lista Frane Tokića) upitao je da li je istina da se radi nova zgrada za mlade obitelji na Baricama i za koga se ona gradi?

Gradonačelnik Bulić rekao je kako stanovi u Gradu Benkovcu nisu na raspolaganje gradu već njima upravlja Fond za stambeno zbrinjavanje te da ga ne zanimaju kuloari.

Vijećnika Kambera također je zanimalo do kuda se došlo s katastarskom izmjerom.

Gradonačelnik Bulić odgovorio je kako Državna geodetska uprava još nije raspisala natječaj za provođenje katastarske izmjere ali da je grad napravio sve radnje te da se samo čeka njihov angažman.

Vijećnik Borna Nimac (Nezavisna lista Frane Tokića) upozorio je na probleme s asfaltiranjem naselja, nedostatkom vode, krupnim otpadom te upitao kako i kada će se to početi rješavati obzirom da su mnoga naselja na području grada okrenuta turizmu.

Gradonačelnik Bulić kazao je kako će se većina projekata realizirati preko IP-a te kako je čvrsto uvjeren da će se vodovod Vukšić-Prović početi raditi do kraja godine.

Vijećnika Nimca zanimalo je još što je s rasvjetom u Benkovačkom selu i Ulicom benkovačke bojne.

Gradonačelnik Bulić mu je odgovorio kako će se uskoro riješiti rasvjeta i u Benkovačkom Selu i u Ulici benkovačke bojne i da uskoro slijedi natječaj za radove.

Vijećnica Djuka Katarina Vrcelj (SDSS) upitala je kada će Buković dobiti asfalt za glavnu cestu.

Gradonačelnik Bulić kazao je kako izvođač radova ima problema sa strojem ali da će se asfaltirati i u Bukoviću.

Vijećnik Branko Guzić (Nezavisna lista Frane Tokića) upitao je gradonačelnika da li smatra da je sukob interesa to što je Grad Benkovac zaposlio Davorku Krnčević, v.d. ravnateljicu Razvojne agencije navodeći da imenovana posjeduje privatnu firmu koja se bavi konzultantskim uslugama, a da istovremeno odrađuje poslove za Grad i gradske firme.

Gradonačelnik Bulić kazao je da ako vijećnik ima spoznaja o nekakvim nedopuštenim radnjama da to prijavi nadležnim službama.   

Vijećnik Guzić također je upozorio kako gradonačelnik u dvije godine mandata nije podnio polugodišnje izvješće o svom radu, a što je obveza sukladno članku 45. Statuta Grada Benkovca te ga upitao kada ga namjerava podnijeti.

Gradonačelnik Bulić kazao je kako će podnijeti izvješće.

Vijećnik Zoran Ledenko (Nezavisna lista Frane Tokića) upitao je da li je u planu nabavka kombinirke za malčiranje za firmu Benković i da li je upoznat s novim zapošljavanjima u toj firmi.  

Gradonačelnik Bulić kazao je kako nije upoznat sa značajnijem zapošljavanjem u Benkoviću, ali da je u planu nabavka traktora s malčerom zbog sve većih potreba na terenu.

Vijećnik Ledenko upozorio je na upite građana Ulice Rivine koje zanima kada će se ta ulica sanirati.

Gradonačelnik Bulić kazao je kako se vjerojatno radi o prekopavanju zbog priključka za vodu i da bi onaj tko je iskopao trebao sam platiti za asfaltiranje jer se radi o privatnim poslovima.

          

U nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o odabiru najpovoljnije ponude za uslugu izrade projekta hortikulturnog uređenja unutarnjeg dvorišta s interpretacijskim tablama u Kaštel Benkoviću, za izradu projekta unutarnjeg uređenja muzeja, za izradu projekta stalnog postava muzeja s opremom te za izradu projekta unutarnjeg uređenja „konobe“ u dvorištu Kaštela Benković u svrhu izložbeno prodajnog prostora.

Jednoglasno je prihvaćena i odluka da o premještanju tržnice na malo u Benkovcu te odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Benkovca.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o raspodjeli rezultata Grada Benkovca za 2018. Godinu kao i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave.

S jednim glasom protiv prošao je i prijedlog odluke o otpisu potraživanja prema RH dok je jednoglasno dana suglasnost na Odluku o odabiru  najpovoljnije ponude za nabavu osobnog automobila za Dječji vrtić Bubamara Benkovac.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA