AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Zelenom čistkom očišćena šuma prema izvoru Karišnice

Zelenom čistkom očišćena šuma prema izvoru Karišnice

„Zelena čistka“ naziv je ekološke akcije kojom je u petak, 12. travnja 2019. godine organizirano čišćenje šume koja se nalazi prema izvoru Karišnice u Karinu Donjem i odmorišta na državnoj cesti. Akciju koja se odvija na razini cijele Hrvatske organizirao je Upravni odjel za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj Grada Benkovca.


U njoj su sudjelovali djelatnici Grada Benkovca, Hrvatskih šuma, Vodovoda i odvodnje Benkovac, komunalnog poduzeća Benković, Zavičajnog muzeja Benkovac, učenici Srednje kneza Branimira, pripadnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Benkovac, Udruga studenata Bukovice i Kotara te pripadnici Hrvatske vojske koji su marljivo sakupljali otpad koji je narušavao taj prirodni okoliš.

Kroz višesatno čišćenje i druženje od oko 100 okupljenih sudionika, rezultati su na kraju i više nego vidljivi, pa su sudionici akcije, izrazili nadu da će takav lijep i čisti okoliš takav i ostati na zadovoljstvo svih stanovnika i posjetitelja karinskog i benkovačkog kraja.

Podsjetimo, u sklopu globalne akcije World Cleanup day organizira se „Zelena čistka“ koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu za čišćenje divljih odlagališta otpada. Akcija svake godine postiže sve bolje i bolje rezultate. Globalna mreža okuplja 113 zemalja unutar koje je i naša zemlja. U Hrvatskoj se provodi već osmu godinu za redom u koordinaciji Udruge Žmergo. U sklopu akcije Grad Benkovac od 2013. godine organizira akciju čišćenja, a posljednja je održana 14. rujna 2018. godine u sklopu koje je očišćena park šuma Glavica Grubić.

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana o važnosti primarnog odvajanja otpada, okupljanje volontera i organizacija u zajedničkoj akciji čišćenja. Čišćenja ilegalno odloženog otpada u cijeloj Hrvatskoj, podizanje svijesti o važnosti čuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje te povezivanje svih predstavnika sektora za realizaciju cilja – čišća Hrvatska. 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA